Maasstad ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis – met 600 bedden – in Rotterdam-Zuid. Jaarlijks bezoeken meer dan 450.000 patiënten de poliklinieken en er werken ± 3200 medewerkers. De kernwaarden van het Maasstad Ziekenhuis “verbindend, ambitieus, betrouwbaar, deskundig, gastgericht” worden vertaald binnen de werkprocessen, werkafspraken en protocollen die gelden voor Eten & Drinken van het Maasstad Ziekenhuis. Enerzijds in veilige verantwoorde zorg en verzorging met betrekking tot Eten & Drinken maar ook in een gastvrije servicegerichte beleving naar interne en externe gasten en medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis.

Medewerkers maken het Maasstad Ziekenhuis tot een ‘ziekenthuis’: zorg verlenen alsof je het zelf zou ondergaan, welkom voelen, oprechte aandacht en inlevingsvermogen.

Uitgevoerde projecten

  • Visie ontwikkeling en begeleiding vraagstukken patiëntencatering

In opdracht van IMTS en voedingscommissie begeleiding bij de visie ontwikkeling en vertaling in uitgangspunten met betrekking tot het upgraden van de patiëntencatering en de consequenties die dit heeft op samenwerkingspartners.

  • Definiëren van de visie op de keten patiëntenvoeding en het concretiseren van deze visie in uitgangspunten. Dit dient vervolgens als leidraad voor de gewenste dienstverlening. Aspecten hierbij zijn de gewenste dienstverlening rondom het bed, de visie op eten & drinken en de daaruit voortvloeiende voedingsconcepten en de gewenste mate van regie.
  • Definiëren van de sourcingstrategie: het gewenste sturingsmodel en de mate van in- of uitbesteden of samenwerken bepalen met behulp van een keuzematrix met wegingsfactoren.
  • Opstellen programma van eisen dienstverlening en eten & drinken, het begeleiden van de uitvraag en de beoordeling van offerte(s).
  • Toetsing overeenkomsten en opstellen van service level agreements met meetbare indicatoren en bijbehorende consequenties.
icon-jrm3.svg
JRM
icon-portfolio.svg
Portfolio
sterkatwerk.png
Sterk @ Werk
icon-activiteiten.svg
Activiteiten
arrow_upward