Vernieuwing keukenvoorzieningen in de zorg
De leverancier als adviseur
Jullie locatie is toe aan een nieuwe keuken. Regelmatig zien wij gebeuren dat dit hands-on wordt aangepakt, keukenleveranciers worden rechtstreeks benaderd met de vraag of zij een offerte willen maken om de keuken te vernieuwen. Vaak gaat deze vraag ook gepaard met wensen t.a.v. state-of-the-art apparatuur en in veel gevallen is er ook een beeld van welke soort apparatuur nodig is. Ons advies is om het moment van renovatie of nieuwbouw aan te grijpen om eerst de toekomstvisie van de keuken te bepalen.
Welke rol gaat de keuken spelen en welke oppervlakte en apparatuur is daarvoor nodig? Weet als organisatie wat je wilt en niet wilt en ga dan pas offertes uitvragen. Laat je daarbij indien wenselijk begeleiden door een onafhankelijk adviseur die jouw belang behartigt.
Dit voorkomt dat keukenleveranciers vooral hun eigen producten, merken en concepten, of die waarop zij de meeste marge kunnen maken, adviseren. Dit wil niet zeggen dat het advies van de keukenleveranciers niet goed of gewenst is. Sterker nog, je wilt dat de keukenleverancier de meest slimme oplossingen presenteert en informeert over de nieuwste product- en procesinnovaties met de beste Return on Investment. De oplossingen en innovaties die voor jou als klant van toegevoegde waarde zijn, wil je meenemen in de offerte-uitvraag. Je wilt alleen voorkomen dat de slager zijn eigen vlees keurt. Daar kan JRM bij helpen.
Merkonafhankelijk bestek
De klant is gebaat bij een advies zonder dat direct voor een leverancier, merken of concepten moet worden gekozen. JRM levert in nauwe samenwerking met de instelling een programma van eisen op dat geheel aansluit bij de visie en de wensen van de zorginstelling. Dit programma van eisen resulteert vervolgens in een merkonafhankelijk bestek, inclusief opstellingstekeningen. Met dit bestek en opstellingstekeningen kunnen dan meerdere leveranciers worden uitgenodigd voor een offerte.
De offertes worden vervolgens getoetst en beoordeeld door ter zake deskundigen. De offertes worden beoordeeld op prijs (ook op regelniveau), maar ook op de kwaliteit en de functionaliteit van de apparatuur en materialen. In veel gevallen maken ook de Total Cost of Ownership (vooral afschrijving en onderhoud) en duurzaamheidsfactoren, zoals energieverbruik, deel uit van de beoordeling.
Implementatiebegeleiding
Met de leverancier die de beste offerte heeft uitgebracht wordt vervolgens een verdiepingsslag gemaakt. Op onderdelen kan het oorspronkelijke ontwerp of bestek nog worden aangepast, als daar zwaarwegende argumenten voor zijn. Vervolgens wordt de bouw of levering van de nieuwe keuken gepland. Bij sloop van de bestaande voorzieningen en realisatie van de nieuwe keuken op de huidige locatie zullen er tijdelijke voorzieningen worden gerealiseerd. Dit kan middels een fysieke tijdelijke keuken of een tijdelijke oplossing via een bestaande of nieuwe relatie.
Bij het gehele traject van programma van eisen, bestek en ontwerp tot en met de gehele implementatie inclusief opleveringskeuring kan de opdrachtgever zich door JRM laten ondersteunen. Onze ervaring is dat de investering van het adviestraject zich ruimschoots terugbetaald in de besparing en slimmere keuzes die gerealiseerd worden in het offertetraject.
JRM Food & Facitlities: onafhankelijk advies over service- en dienstverlening rondom vernieuwing keukenvoorzieningen in de zorg
Lees meerMedewerkers en organisaties optimaliseren product- en dienstverlening met behoud van kennis en kunde binnen de eigen organisatie! Sterk@…
Lees meerJRM Food & Facitlities: onafhankelijk advies over service- en dienstverlening rondom eten en drinken
Lees meerWat kan je in 10 jaar leren van samenwerken met elkaar in een hecht team? Dat de basis vertrouwen en gunnen moet zijn en dat kwetsbaarheid…
Lees meerEten en drinken speelt een meer belangrijke rol in de gezondheid van mensen. De ver van ons bed show is dramatisch gekelderd in kijkcijfers…
Lees meerZiekenhuis bepaalt zelf koers en hoeveelheid aandacht voor goed eten Zorg - Hoe serieus nemen de ziekenhuizen hun verantwoordelijkheid als…
Lees meerEen gratis kop koffie in de wachtkamer van een zorginstelling wordt door 92 procent van de Nederlanders ervaren als een zeer gastvrij…
Lees meerToekomst in de Zorg: waar liggen de kansen? 3 inspirerende sprekers delen hun visie op de toekomst met u.
Lees meerin 2040 bestaat Nederland voornamelijk uit ouderen. Waar gaan ze wonen, waar onderhouden ze hun sociale contacten, waar halen ze hun…
Lees meerZorgdebat - Hoe ga je om met eten en drinken binnen de muren van het ziekenhuis, in de wetenschap dat de meeste patiënten er gemiddeld maar…
Lees meerJRM Food & Facilities deelt kennis op Zorgtotaal 2017. Op stand 09.B104 staan de adviseurs van JRM Food & Facilities voor u klaar om met u…
Lees meerDeze overpeinzing van 2016 zijn de ‘zorgen over de Zorg’. Wat ik lees en hoor ik in de media, is zo’n beetje iedereen het wel met elkaar…
Lees meerAandacht! Ieder mens heeft behoefte aan het maken van verbinding met anderen. Oprechte aandacht beïnvloedt het welzijn van ons mensen. Deze…
Lees meerZorg - Hoe kom je tot de juiste invulling van eten en drinken in de zorg? Waar liggen in de zorg de uitdagingen en kansen? En welke…
Lees meerAlhoewel de berichtgeving in de media rondom V&D over een mogelijke overnamekandidaten, de moeizame onderhandelingen en de uiteindelijke…
Lees meerVorige week was ik aanwezig bij het Facilitair Congres op de Horecava. Dagvoorzitter Rens de Jong (bekend van BNR nieuwsradio) opende het…
Lees meerWe leven in een vrij land waar veel is toegestaan. Nu zijn wij Nederlanders behoorlijk liberaal en vrij in doen en laten en als er al wat…
Lees meerWie afgelopen week het tv-programma Van Liempt Live heeft gezien –of net als ik de uitzending heeft teruggezien via internet- heeft van…
Lees meerAfdelingsmanagers krijgen soms als feedback van de direct leidinggevende manager, om tijdens het overleg niet ‘te inhoudelijk’ te worden!?…
Lees meerPer 1 oktober 2015 slaan Dedoreon en JRM Food & Facilities de handen ineen om een brugfunctie te creëren tussen Zorg en Bedrijfsleven op het…
Lees meerJRM Food & Facilties is een sportieve samenwerking aangegaan met Pitch&Put Golf Papendal in Arnhem. De eerste stappen van JRM zijn gezet in…
Lees meerBewustwording rond het kookproces. Waar doen zorgorganisaties goed aan als ze voor de keuze staan om zelf te koken, convenience in te kopen…
Lees meerDierbaren in mijn omgeving worden ouder en kwetsbaarder, ik wil er voor hen zijn zodra het nodig is, maar hoeveel mantelzorg zou ik kunnen…
Lees meerHet team van JRM wordt versterkt! Per 1 mei 2015 start Chiara van Bergen – Monasso als Managing partner / Consultant bij JRM.
Lees meerZo ook de veranderingen in de ouderenzorg. De bijna volledige afbouw van de verzorgingshuisplaatsen en de transitie van de meeste…
Lees meerWie wel eens voet naar binnen zet bij een restaurant van Van der Valk, zal het met mij eens zijn: als het op ondernemerschap en…
Lees meerZiet u de exploitatie van horecafaciliteiten binnen uw zorgorganisatie als verlengstuk van uw eigen organisatie? En wilt u als organisatie…
Lees meerDe gastvrouw nam zeer geconcentreerd kijkend op de tablet de bestelling op. Helaas keek zij niet of nauwelijks naar de gasten. De bestelling…
Lees meerVia de media worden we dagelijks geconfronteerd met alle gewelddadigheden in de wereld, met als gevolg dat wij meer en meer waardering…
Lees meerGoed advies betaalt zich terug! In de praktijk blijkt dit een wetmatigheid die niet altijd opgaat. Immers, het ene advies is het andere niet…
Lees meerWist u dat het deze week , 3 tot en met 7 november, de week van de werkstress is. Ja hoor denkt u dan, die kan er ook nog wel bij. Helemaal…
Lees meerOuderen ongerust. 1 januari 2015: het scheiden van wonen en zorg; de overheveling van zorgtaken van de overheid naar de gemeenten. Veel…
Lees meerHoe veilig is ons voedsel? Een naar mijn mening terechte vraag die ik mijzelf dan ook stel als ik weer eens bij de supermarkt de schappen…
Lees meerOp een regenachtige zondag, zat ik een ontspannende ‘feel good’ komedie te kijken met onder andere Jane Fonda, Geraldine Chaplin en Daniel…
Lees meerHet geeft altijd zoveel energie wanneer ik ondernemers en medewerkers ontmoet die vol van enthousiasme en stralend van positieve energie…
Lees meerVoor een goede samenwerking binnen organisaties zijn basisafspraken, gevoed vanuit de theorie, noodzakelijk. Ongeacht of het nu afspeelt op…
Lees meerOndernemen met eten en drinken in een ziekenhuis Amphia
Lees meerMet de veiligheid van ons voedsel zit het wel goed!…Toch? Daar ben ik niet meer zo zeker van. De laatste tijd zijn de kwaliteit en de…
Lees meerHoe zorgen we met elkaar voor 'Ambiance'
Lees meer